Спорт

Новак броји до 382 - шта му треба у Монте Карлу да одбије напад Алкараза?

Ђоковић ће од понедељка 3. априла поново бити најбољи тенисер света, али засигурно на само још две седмице
Новак броји до 382 - шта му треба у Монте Карлу да одбије напад Алкараза?Getty © Lintao Zhang / Staff

Карлос Алкараз је доживео пораз у полуфиналу мастерса у Мајамију и због тога ће од наредног понедељка најбољи тенисер света поново бити Новак Ђоковић.

Серија суперталентованог Шпанца је прекинута победом Јаника Синера, а од 3. априла, Ђоковић ће имати 380 бодова више од тинејџера из Ел Палмара. Али шта је Србину потебно да би се тамо задржао дуже од две седмице?

Ђоковић ће у понедељак започети 381. седмицу на врху АТП листе. Како се наредне недеље не игра ниједан велики турнир, тамо ће остати и 10. априла, чиме ће сигурно стићи до бројке 382.

Но, тада стартује мастерс у Монте Карлу, где би Шпанац поново могао да преотме трон освајачу 22 гренд слем титуле.

Алкараз може да по трећи пут стигне до првог места на АТП листи или ако освоји турнир у Монте Карлу, или ако стигне до финала, а Ђоковић не оде даље од четвртфинала. У сваком другом сценарију, Србин ће одржати какву-такву предност на врху листе.

Алкараз ће бити мотивисан, пошто је после пораза од Синера већ најавио нове борбе за врх АТП листе.

"Била су ово два веома захтевна месеца. Сада долази сезона шљаке, која ће бити захтевна. А што се тиче губитка првог места, сада једноставно морам да покушам да вратим и дам све од себе да се то догоди што пре", рекао је Алкараз.

Иначе, обојица су прошле године испали већ у другом колу турнира (45 бодова), па није искључен ни сценарио по ком би Ђоковић своју предност могао да увећа. Истина је да није могао да наступа током "Саншајн дабла" у САД, пропустивши Индијан Велс и Мајами.

Ипак, ако је неки тенисер до сада показивао да и поред дугих пауза у сезони уме да се одмах врати у прави ритам, то је Новак Ђоковић.

image