Спорт

Медведеву припао руски дерби за финале

У другом полуфиналу ће током ноћи између петка и суботе играти Карлос Алкараз и Јаник Синер
Медведеву припао руски дерби за финалеGetty © Matthew Stockman / Staff

Финале мастерса у Мајамију већ је на пола пута да буде реприза финала из Индијан Велса пре две седмице, пошто је Данил Медведев славио у руском дербију у полуфиналу.

Он је после велике борбе савладао Карена Хачанова 7:6, 3:6, 6:3 и тако уписао и 23. победу у последња 24 сусрета на АТП туру.

Некада најбољи тенисер света је тако обезбедио место у финале, где многи очекују да ће се сусрести са Карлосом Алкаразом, који га је и једини савладао после Аустралијан опена, баш у финалу Индијан Велса.

Тада је том победом Алкараз стигао до првог места на АТП листи, прескочивши Новака Ђоковића, а сада би са истог могао и да склизне. Уколико га у полуфиналу савлада Јаник Синер, или у финалу Медведев успе да му се реваншира.

Медведев је у Хачанову имао жестоког противника, а нарочито се то односило на прва два сета. Некако је Медведев успео да "извуче" први сет у неизвесној завршници, али је Хачанов подигао ниво игре и одвео меч у одлучујући сет. Тамо је Медведев ипак успео да направи брејк у четвртом гему и ту предност чувао је до самог краја, практично не оставивши никакве шансе Хачанову да се врати у меч.

Овим тријумфом, Медведев је дошао на корак до великог трофеја, а евентуалном победом у финалу не само да би вратио Ђоковића на прво место АТП листе, већ би и сам забележио скок на четврту позицију.

image