Спорт

Чеферин о Барселони: То је једна од најозбиљнијих ситуација у фудбалу

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин рекао је да се Барселона налази у веома тешкој ситуацији поводом оптужби да је каталонски клуб уплаћивао новац на рачун бившег председника Судијске комисије Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ), преноси словеначки лист "Екипа"
Чеферин о Барселони: То је једна од најозбиљнијих ситуација у фудбалуGetty © Jurij Kodrun / Stringer

УЕФА је пре неколико недеља покренула истрагу о Барселони у вези са случајем "Негреира".

"Не могу директно да коментаришем овај случај из два разлога. Прво, имамо независну Дисциплинску комисију. Друго, нисам се детаљно бавио овом материјом. Могу да кажем само да је ситуација крајње озбиљна. Толико озбиљна да је по мени једна од најозбиљнијих у фудбалу откако сам у њему. На нивоу шпанске лиге, наравно, ствар је застарела и не може имати последице, док је поступак у току на нивоу шпанског тужилаштва. Исто важи и за УЕФА, ни овде није ништа застарело", рекао је Чеферин.

Он се осврнуо на чињеницу да Реал, Барселона и Јувентус нису одустали од пројекта Суперлиге.

"Интересантно је подвући да од три клуба што планирају да 'спасу фудбал', против једног се води кривични поступак за фалсификовање финансијских извештаја (Јувентус), против другог истрага да је организовао плаћање судија (Барселона), а видећемо ли да има нешто и против трећег (Реал)", истакао је Чеферин.

image
VV inauguration
banner