Спорт

Чеферин: Пројекат Суперлиге Европе немогућ без енглеских клубова

Челник УЕФА каже да нико не би желео да гледа континентално такмичење затвореног типа
Чеферин: Пројекат Суперлиге Европе немогућ без енглеских клубоваGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Председник Уније европских фудбалских асоцијација (УЕФА) Александар Чеферин изјавио је да пројекат Суперлиге не може да се оствари без енглеских клубова.

Први човек европског фудбала нема дилему да континентална Суперлига не би била успех.

"Нема шансе да би Суперлига могла да се игра без Енглеза. Исто је и са Немцима. Када би Бајерн и Борусија Дортмунд хтели да учествују, људи би изашли на улице, баш као што су урадили у Енглеској. Француска је исто против, у Шпанији од 20 клубова 18 је против. Кукали су да желе своју Суперлигу, ето вам је, играјте је. Нико то не жели, фудбал то не жели", изјавио је Чеферин.

Он се осврнуо и на пословање енглеских клубова и њихових власника.

"Нисам забринут због финансијске доминације енглеских клубова. Мислим да Премијер лига ради добар посао, а друге лиге су те које би морале боље. Манчестер Сити и Челси су се много двоумили око пројекта Суперлиге", рекао је Словенац.

"Један од власника ме је позвао и рекао да би желели и даље да буду пријатељи УЕФА. Предложио ми је да буду пријатељи изнутра Суперлиге, али то ме је јако наљутило и рекао сам му: Од сутра сте моји непријатељи, не желим више да разговарамо'. Био је то тежак тренутак", закључио је Чеферин.

image