Спорт

Бојичићева: Притисак постоји, али и срећа и захвалност – надам се пласману на Светско првенство

Српска рукометашица Катарина Бојичић изјавила је да је уверена да ће се њена селекција пласирати на Светско првенство

Планетарни шампионат на програму је од 29. новембра до 17. децембра и биће одиграно у Данској, Норвешкој и Шведској.

Рукометашице Србије се у Старој Пазови припремају за дуеле са Турском у баражу.

"Када нешто волиш као што ја волим рукомет онда имаш и енергије и снаге.Ово је наш избор и колико год да је тешко, вредно је труда и тако се заслужује резултат. Одатле и мој осмех јер иако сам уморна волим да будем овде, међу овим девојкама и због репрезентације", почела је Бојичићева.

"Надам се да ћемо ово окупљање завршити успешно, да ћемо се пласирати на Светско првенство јер би нам то свима много значило."

Србија ће седмог априла гостовати селекцији Турске у Гиресуну у првом мечу баража за пласман на

Светско првенство, а реванш је пет дана касније у Београду.

"За мене би пласман на Светско првенство значио додатно, велико искуство. Дебитовала сам на Европском првенству прошле године и била жељна да се докажем, сада би овом приликом могла да додам још једно велико такмичење што би сматрала успехом за своје године", истакла је рукометашица Јагодине.

Она је истакла да је захвална селектору Србије Урошу Брегару на позиву у национални тим.

"Када бих рекла да не осећам притисак, лагала бих, али сам уједно срећна и захвална на прилици. У нашем спорту мораш да научиш да се бориш са очекивањима која су од тебе у репрезентацији Србије на највишем нивоу", додала је Бојичићева.

Катарина Бојичић игра на позицији пивотмена.

"Женска репрезентација има бекове који су срећнији када направе добру асистенцију, него када постигну гол и зато и воле да нам деле лопте у тој мери", закључила је репрезентативка Србије.

image