Спорт

"Поносни Србине, хоћеш да плаче твоја мајка?" Бекерове речи Ђоковићу које су промениле историју

У документарцу о животу Бориса Бекера, посебно место добила је и његова сарадња са Новаком Ђоковићем, током које је српски тенисер освојио четири гренд слема у низу, што ником није пошло за руком откако се ти турнири играју на три различите подлоге
"Поносни Србине, хоћеш да плаче твоја мајка?" Бекерове речи Ђоковићу које су промениле историјуGetty © Clive Brunskill / Staff

Да је Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена, све је више оних који то сматрају. И бројке све више показају да је Србин највећи играч у историји овог спорта, а допринос у његовим успесима имао је Борис Бекер.

Легендарни Немац и бивши најбољи тенисер света открио је у документарцу "Бум бум: Свет против Бориса Бекера" детаље сарадње са Ђоковићем који до сада нису били познати.

Бекер, који је протекле године провео осам месеци у затвору због прикривања новца приликом свог банкрота, открио је бројне детаље из свог бурног живота. А посебно су занимљиви делови који се тичу Ђоковића.

Троструки освајач Вимблдона је открио како су текли разговори са Ђоковићем којим му је помогао да достигне неслућене висине и годинама буде владар светског тениса испред Роџера Федерера и Рафеала Надала.

"Разговарали смо. Рекао сам му да сам превише стар да бих те зафркавао. Постаје лично. Питам се да ли желиш да твоја мајка плаче или њихова? Ти си поносан Србин. Ти си поносан породичан човек. Учинио би све да заштитиш своју породицу. Такав мораш да будеш. То је твој став. Зато што Рафа жели да уради исто. Зато што Роџер и Енди желе да ураде исто. Желе да заштите своје породице. Дакле, сада изађи и уради то", испричао је Бекер и додао: "Морали смо да савладамо неколико унутрашњих демона о којима не могу да причам."

Слично виђење ситуације има и Новак Ђоковић који је Бекерове савете искористио на најбољи могући начин.

"Разговарали смо о свим активностима ван терена које би могле да буду повољне, као и о другим које заправо одвраћају пажњу. Питао ме је шта хоћу од тениса и да ли сам разјаснио своје циљеве, а ја сам рекао да желим да испишем историју и да желим то да урадим с њим. Тако да смо одмах кликнули", открио је Новак Ђоковић у поменутом документарцу.

image