Спорт

"Хвала искусним играчицама за све што су урадиле за Србију, испратили смо их на најбољи начин"

Селектор Србије Урош Брегар после пласмана рукометашица на Светско првенство захвалио је публици у Београду
"Хвала искусним играчицама за све што су урадиле за Србију, испратили смо их на најбољи начин"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Брегар је направио кратку анализу утакмице против Туркиња која је окончана убедљивом победом српских репрезентативки (32:25).

Српске рукометашице обезбедиле су пласман на највеће такмичење, пошто су у оба дуела биле боље од Турске.

"Захвалио бих се свима који су дошли на Бањицу и помогли нам да се у сјајној атмосфери пласирамо на Светско првенство", почео је Брегар.

"Нисмо приказали добру игру у првом полувремену, али смо у другом подигли ниво игре и показали шта знамо. Добра одбрана и контранапади допринели су оваквом резултату и драго ми је што смо победом завршили квалификациони циклус. Било је емотивно, на најбољи могући начин испратили смо играчице које су одиграле последњи меч за Србију и хвала им за све што су урадиле за државни тим."

Осврнувши се на шампионат света који се игра крајем године, рекао је да "има времена до Светског првенства, али не превише".

"План и програм смо направили и сигурно је да ћемо на шампионат отићи са најбољим могућим саставом који будемо имали на располагању. Резултат ће зависити од много различитих фактора, али смо овим пласманом већ постигли успех", закључио је стратег српског тима.

image
VV inauguration
banner