Спорт

Јокић стао надомак трипл-дабла, Денвер избегао самоуништење против Минесоте

Најбољи тим регуларног дела сезоне у Западној конференцији се коцкао и умало изгубио добијену утакмицу
Јокић стао надомак трипл-дабла, Денвер избегао самоуништење против Минесоте© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвера повели су 2-0 у четврфиналној серији плеј-офа Западне конференције против Минесоте, победом резултатом 122:113.

Нагетси су се коцкали, били на ивици нокаута, али су се подигли и одбранили домаћи терен, а наш Никола Јокић је стао надомак трипл-дабла.

Никола је на паркету провео више од 37 минута и за то време постигао 27 поена (10/19 из игре, 1/3 тројке, 6/9 пенали), уз по девет скокова и асистенција.

Дуел у Колораду много боље је отворио Денвер, Џамал Мареј је повукао екипу, придружио му се Никола Јокић и домаћин је одмах повео.

Међутим, "икс фактор" је ипак био Џеф Грин, којег је у првом полувремену било свуда. Поентирао је са свих позиција, чувао Карл-Ентонија Таунса, а крајем прве и почетком друге деонице предност је кренула да расте.

И то захваљујући резервистима, који су направили велику серију и одвели Нагетсе до 20 разлике.

Деловало је да домаћин боље игра када на паркету нису стартери, имао је максималних +21 (53:32), а на одмор је отишао са вишком од 15 поена.

Колико год реченица изнад нема превише смисла, када у екипи имате Јокића и Мареја, потврда је стигла у трећем периоду.

Денвер као да није изашао из свлачионице, а онда је уследио ураган из Минесоте који је за тили час истопио разлику. Тимбервулвсе је предводио Ентони Едвардс, сјајну ролу имао је и Руди Гобер, који је током читавог сусрета водио велику борбу са Јокићем.

Момак из Сомбора утопио се у сивило свог тима, доносио неке лоше одлуке у нападу, али се после једног тајм-аута тргао и малтене сам зауставио налет захукталог противника.

Придружили су му се Јокић и Мареј и некако су успели да задају коначни ударац "вуковима".

Споменути Мареј је био убедљиво најбољи играч са 40 поена и шест тројки из девет покушаја, Портер је стао на 16, а Ерон Гордон је уписао дабл-дабл (12 поена и 10 скокова).

На другој страни, једно име је било изнад осталих – Ентони Едвардс је напунио кош "грумења" и дуел завршио са 41 поеном (6/10 тројке). Гобер је додао 19, уз осам ухваћених лопти, док је Конли постигао 14 поена.

Серија се сада сели у Минесоту где је на програму трећа утакмица, од 3.30 у ноћи између петка и суботе.

image