Спорт

Чувени српски судија добија водећу позицију у Русији

Некадашњи српски судија бележио је велике успехе у каријери током које је делио правду и у финалу Лиге шампиона
Чувени српски судија добија водећу позицију у РусијиGetty © Laurence Griffiths

Милорад Мажић могао би да постане шеф Судијске комисије Фудбалског савеза Русије (РФУ), преноси специјализовани портал "Спорт екпсрес".

Човек који је годинама важио за најбољег српског и европског арбитра могао би да буде решење проблема у руском фудбалу, који се у последње време суочавао са огромним бројем грешака на утакмицама.

Из фудбалског савезе те земље јасни су у намери да доведу новог човека на чело Судијске комисије и процена је да је потребан ауторитет из иностранства. Мажић је први кандидат за ту позицију, пошто је већ део организације тамошњег фудбала.

Он је јесенас именован за члана судијске организације ФС Русије, чиме је стекао право за "кандидатуру" за првог човека комисије.

Тренутно ради на Кипру, где је провео последње две и по године, а где је главни за избор и контролу судија. Наишао је на негодовање АПОЕЛ-а, најмоћнијег кипарског клуба, који је затражио Милорадову смену због тога што је он, како кажу, најодговорнији за проблеме.

Њему уговор истиче на крају сезоне и готово је извесно да га неће продужавати, већ ће своју каријеру наставити у Русији.

Мажић је девет пута биран за најбољег српског арбитра. У каријери је судио на два светска и једном европском првенству. Судио је и финале Лиге шампиона 2018. године, финале Купа конфедерација и финале Суперкупа Европе.

После завршетка каријере у Европи, радио је годину дана и у Кини, где је добио признање за најбољег судију првенства.

image