Спорт

Kошаркаши Мајамија и Њујорка у полуфиналу плеј-офа Источне конференције

Kошаркаши Мајамија пласирали су се у полуфинале плеј-офа Источне конференције НБА лиге, пошто су у гостима после продужетка победили Милвоки 128:126
Kошаркаши Мајамија и Њујорка у полуфиналу плеј-офа Источне конференцијеGetty © Stacy Revere / Staff

Мајами је до полуфинала плеј-офа Истока стигао серијом 4:1 у победама. Мајами је направио велико изненађење пошто је елиминисао најбољи тим регуларног дела сезоне у НБА лиги.

Најефикаснији у екипи са Флориде био је Џими Батлер са 42 поена, док је Гејб Винсент додао 22. Бем Адебајо је остварио трипл-дабл учинак са 20 поена и по 10 скокова и асистенција. Српски кошаркаш Никола Јовић није улазио у игру. Kод домаћих, најбољи је био грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо са 38 поена и 20 скокова, док је Kрис Мидлтон убацио 33 поена. Мајами је постао тек шеста екипа у историји која је савладала првог носиоца са осме позиције.

Мајами ће у полуфиналу плеј-офа Истока играти против Њујорка, који је елиминисао Kливленд. Никси ће први пут од 2013. играти у полуфиналу Истока. Њујорк је јутрос у гостима надиграо Kливленд 106:95 и серијом 4:1 у победама изборио пласман у плеј-офа полуфинала Источне конференције НБА лиге.

У редовима Њујорка најбољи је био Џејлен Брансон са 23 поена, док је Ар Џеј Барет је додао 21. У пораженом тиму најбољи је био Донован Мичел са 28 поена, а Даријус Гарланд је убацио 21.

image
VV inauguration
banner