Спорт

Адетокумбо: Надам се да ћемо следеће сезоне освојити титулу у НБА лиги

Kошаркаш Милвокија и грчки репрезентативац Јанис Адетокумбо рекао је да се нада да ће његов тим наредне сезоне освојити титулу у НБА лиги
Адетокумбо: Надам се да ћемо следеће сезоне освојити титулу у НБА лигиGetty © Megan Briggs / Stringer

Милвоки је завршио регуларни део сезоне НБА на првом месту на табели Источне конференције са 58 победа и 24 пораза. Бакси су имали најбољи скор од свих тимова у НБА лиги. Међутим, Милвоки је елиминисан већ у првом колу плеј-офа Истока од екипе Мајамија серијом 4:1.

Бакси су јутрос на свом терену после продужетака поражени од Мајамија 128:126. Адетокумбо се изнервирао на конференцији за медије на питање новинара да ли је ова сезона била неуспешна за његов тим.

"Исто питање сте ми поставили и прошле године. А ти? Да ли сваке године добијеш унапређење. Не, то је то? Па да ли свака година рада води до неуспеха? Да лили не? Не. Зашто ми онда постављате то питање? То је погрешно питање. Нема неуспеха у спорту. Постоје добри и лоши дани, неким данима можете да будете успешни, у другима не. Неким данима је ваш реди, другим није. То је суштина спорта, нису увек победе", рекао је Адетокумбо, преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Грчки кошаркаш је рекао да постоје фазе које воде до успеха.

"Сваке године радите према циљу. Мајкл Џордан је играо 15 година и освојио шест титула. Да ли је осталих девет година неуспех? Не побеђујемо увек. А ове године победиће други тим. Од 1971. до 2021. године нисмо освојили титулу 50 година, да ли је то било 50 година неуспеха. Не, то су биле фазе и на крају смо били спремни да освојимо једну. И надамо се да ћемо освојити још једну", додао је кошаркаш Милвокија.

Адетокумбо је на овом мечу постигао 38 поена и имао је 20 скокова. Он је на петом мечу против Мајамија погодио само 10 слободних бацања од 23 покушаја.

"Да сам убацио ове шутеве, ситуација би била другачија. Има дана када успемо, и других када смо тужни. Данас је био један од ових дана. Трудићемо се наредне сезоне да будемо бољи и да поново освојимо титулу. Памтићу ово и не желим да поново будем у овој ситуацији", закључио је Адетокумбо.

Мајами ће у полуфиналу плеј-офа Источне конференције играти против Њујорка.

image