Спорт

Ђоковићева ПТПА реаговала због Халеп - она жели суђење због допинга

Румунка је и даље суспендована, а никако да њен процес добије коначан епилог
Ђоковићева ПТПА реаговала због Халеп - она жели суђење због допингаGetty © Alexander Scheuber / Stringer

Синдикат тенисера ПТПА, који су основали Новак Ђоковић и Васек Поспишил, огласио се саопштењем поводом спорног случаја Симоне Халеп, некада најбоље тенисерке света.

Румунка је још у децембру прошле године била суспендована након што је била позитивна на допинг тесту, али је морала да се огласи како се са њеним процесом превише одуговлачи.

Халеп се жалила како Светска тениска федерација (ИТФ) још увек није ништа учинила да њено суђење што пре дође на дневни ред.

"Привремено сам суспендована на осам месеци, иако сам ИТФ-у прошлог децембра послала све доказе о својој контаминацији. Не тражим никакав посебан третман, већ да будем у могућности да ми трибунал суди. Мислим да ово није фер. Колико ће све ово трајати?", питала се Халепова у видео поруци коју је објавила на свом Твитер налогу.

Због тога се у петак огласила и ПТПА, синдикат тенисера који је ко-основао Новак Ђоковић.

"Један од принципа ПТПА је да тенисери морају да имају поштена правила и прописе против допинга, уз пуна права на процес. То укључује и благовремени преглед. У потпуности подржавамо играче док остварују своја права на жалбу и управна тела морају да се крећу већом брзином да би решила случајеве. Спортисти не добијају време назад чак ни у успешној жалби", наводи се у саопштењу ПТПА.

image