Спорт

Голден стејт елиминисао Сакраменто, у полуфиналу са Лејкерима

Kошаркаши Голден стејта савладали су екипу Сакрамента са 120:100 у одлучујућем мечу плеј-оф серије Западне конференције НБА лиге, и са 4:3 у победама пласирали се у полуфинале конференције, где их очекују дуелу са Лос Анђелес лејкерсима
Голден стејт елиминисао Сакраменто, у полуфиналу са ЛејкеримаGetty © Ezra Shaw / Staff

Сакраменто је био бољи противник током првог полувремена, али су у трећој деоници у потпуности стали. У последњој деоници је посао завршио Стеф Kари, који је имао историјско вече.

Он је био најзаслужнији за победу Вориорса, постигао је чак 50 кошева, уз осам скокова и шест асистенција.

Kари је постао први играч у историји НБА лиге који је у седмој утакмици плеј-офа имао најмање 50 поена.

Највећу подршку му је пружио Kевон Луни са 11 поена и невероватних 21 скок. То је његова трећа утакмица у овогодишњем доигравању где има 20 или више ухваћених лопти. Остатак лиге збирно има две такве партије.

Ендру Вигинс је додао 17 поена, Томпсон је стао на 16 уз само четири погођена шута од 19 узетих и они су једини још били двоцифрени.

Kод Сакрамента је најефикаснији био Домантас Сабонис са 22 поена, осам скокова и седам асистенција, Фокс је додао 16 уз шест асистенција, а Малик Монк (9 скокова, 4 асистенције) и Теренс Дејвис по 14. Двоцифрен је био и Kиган Мареј са 10 поена и седам скокова.

У полуфиналу Западне конференције Голден стејт ће играти против Лејкерса. Први меч је на програму 2. маја.

image