Спорт

РТ Балкан у Каунасу пита најбољег тренера Европе: Има ли притисак Олимпијакос пред завршницу

Екипа редакције РТ Балкан налази се у Каунасу где је присуствовала конференцији отварања Фајнал-фора Евролиге у кошарци и наши новинари искористили су прилику да поставе питање званично најбољем кошаркашком тренеру Европе Јоргосу Барцокасу, чији Олимпијакос очекује дуел са Монаком
РТ Балкан у Каунасу пита најбољег тренера Европе: Има ли притисак Олимпијакос пред завршницуGetty © Jamie McDonald / Staff

У следећа четири дана Каунас ће бити европска престоница магичне игре под обручима, пошто ће се најуспешнији клубови из ове сезоне борити за најважнији трофеј на "старом континенту".

Тамо је и РТ Балкан са својом екипом, која је присуствовала уводном обраћању представника "велике четворке.

Конференцију је повремено ометала песма Олимпијакосових навијача која је долазила са улице, па смо питали тренера Барцокаса да ли је највећи притисак управо на грчкој екипи.

"Не бих рекао. Видите.. По мом мишљењу, ово су три различита такмичења – регуларни део сезоне, плеј-оф и Фајнал-фор. Не може се рећи да екипа која не освоји титулу нема успешну сезону. Не само те екипе, већ и остале које су се добро бориле читаве сезоне. Наравно, учинићемо све да освојимо титулу, али није неуспех не освојити је", рекао је Барцокас.

У четвртак је званично почео Фајнал-фор у Каунасу, одржан медијски дан и учествовали су тренери и лидери свих тимова – Олимпијакоса, Барселоне, Реал Мадрида и Монака.

Завршни турнир почиње у петак од 17.00 када се састају Олимпијакос и Монако, док је од 20 часова на програму "Ел класико" између Барсе и Реала.

image