Спорт

Миротић остао дуже када је чуо српски: Увек може на српском!

Никола Миротић не жели да набија додатни притисак на себе и саиграче пред полуфинални меч са мадридским Реалом
Миротић остао дуже када је чуо српски: Увек може на српском!© RT Balkan

Када је време за разговор са новинарима истекло, Миротић је кренуо ка терену на позив људи из клуба.

Међутим, када је чуо на српском: "Да ли може питање на српском?", решио је, на своју руку, да остане још мало: "Увек може на српском", рекао је кошаркаш Барселоне.

"Свака подршка је увек добро дошла, поготово у оваквом тренутку. Очекујемо јако тешку утакмицу, против ривала којег добро знамо. Играју добру кошарку и који је успео на чудан начин да дође до Фајнал-фора. Верујемо да ћемо моћи да одиграмо лепу кошарку, која се очекује од нас. Морамо да играмо 40 минута против њих, не сме бити опуштања", рекао је Миротић.

Барселона је играла на Фајнал-фору прошле године у Београду, где је елиминисана управо од Реала. 

"Имамо искуства, помоћи ће нам и искуство из Београда из прошле године. Ово је прилика за нас да навијачима донесемо победу коју дуго чекају."

Миротић је признао да је прошле сезоне веровао да је то "та" сезона у којој ће Барселона узети титулу, због чега ове године не размишља на тај начин. 

"Да будем искрен, дубоко сам веровао да је то била прошла сезона. Тако да, покушавам да не мислим на тај начин. Верујем да може бити, али није потребно да набијамо екстра притисак, јер га имамо већ довољно. Морамо бити смирени и да размишљамо само о полуфиналу", рекао је Миротић.

Он сматра да је предност Барселоне на овом турниру дуга клупа.

"На Фајнал-фору нема фаворита. То се видело претходних година. Имамо дугу клупу, много играча који са клупе могу да убаце 20 поена и донесу победу", закључио је Миротић.

image
VV inauguration
banner