Спорт

Обрадовић за РТ Балкан: Никада нисам сумњао у себе, уложио сам 18 година за овај тренутак

Кошаркаши Монака одрадили су тренинг у Каунасу, пред утакмицу полуфинала Фајнал-фора Евролиге, а тренер Саша Обрадовић је рекао да је уложио 18 година живота за овај тренутак
Обрадовић за РТ Балкан: Никада нисам сумњао у себе, уложио сам 18 година за овај тренутак© RT Balkan

Саша Обрадовић брани част српских тренера на Фајнал-фору Евролиге.

"Поглед на имена која су освајала и била на Фајнал-фору, показује да добро радим, да сам на добром путу и да се тежак рад исплати. Велика улагања су ово – 18 година чекања да се дође у ову ситуацију", рекао је Обрадовић за РТ Балкан у Каунасу.

"Није битно само да ли имаш квалитет, већ је битно и да се нађеш у доброј прилици и на добром месту. То је свакако Монако који ми је дао шансу и добро сам је за сада искористио."

Српски тренер каже да никада није сумњао у себе, што му је донело невероватан резултат са Монаком.

"Не знам зашто је неко сумњао, ја никада нисам у себе. Надам се да ће сада мање сумњати у мене", рекао је Обрадовић уз осмех.

Монако је растао кроз Еврокуп, освајање истог, па Евролигу и, за сада, је врхунац Фајнал-фор најквалитетнијег европског такмичења. Да ли је тренутак за корак даље?

"Тешко је било шта предвидети или предвиђати, али је чињеница да смо за две године направили нешто што неко не уради за десет и више година. Није све у новцу, јер су овде могли да буду неки који имају више пара од нас, али нису. Било је и момената среће у сезони, који су утицали на овај изванредан резултат. Чак и ситуације у току сезоне, као што је и наш друг Мајкић, који је изостао неко време, па је дошао са другачијом главом и појачао нас", рекао је Обрадовић, алудирајући на Мајка Џејмса.

У четвртак је званично почео Фајнал-фор у Каунасу, одржан медијски дан и учествовали су тренери и лидери свих тимова – Олимпијакоса, Барселоне, Реал Мадрида и Монака.

Завршни турнир почиње у петак од 17.00 када се састају Олимпијакос и Монако, док је од 20 часова на програму "Ел класико" између Барсе и Реала.

image