Спорт

После великог преокрета: Олимпијакос се пласирао у финале Евролиге!

Kошаркаши Олимпијакоса су великим преокретом у другом полувремену победили Монако 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) у првом полуфиналу Фајнал фора у Kаунасу. Они ће се борити у недељу за трофеј против победника меча Барселона - Реал
После великог преокрета: Олимпијакос се пласирао у финале Евролиге!© Euroleague

Монако српског тренера Саше Обрадовића је био много бољи у првом полувремену, предвођен тандемом Мајк Џејмс - Џордан Лојд засипао је кош Олимпијакоса.

Џејмс је постигао 13, а Лојд девет поена у првом полувремену, док је одличан био и Окобо са пет поена и чак шест асистенција.

Олимпијакос је деловао лоше и у одбрани и у нападу, није имао решење испод оба коша, па је било јасно да мора да подигне ниво игре у наставку ако жели у финале, што се и десило.

Најбољи клуб регуларног тока сезоне је феноменално отворио друго полувреме и серијом 14:0, односно 27:2 у целој четвртини у потпуности преокренуо резултат.

Заблистали су Саша Везенков, Kостас Папаниколау и Мустафа Фал. Нестварно делује податак да је Монако у целој трећој деоници постигао два поена, једино је Ели Окобо постигао кош.

У последњој четвртини Монако није успео да се врати и да угрози победу Олимпијакоса који ће у недељу напасти четврту титулу првака Европе, прву од 2013. године.

Олимпијакос су ка победи предводили Саша Везенков са 17, Kостас Папаниколау са 15 и Мустафа Фал са 12 поена.
Kод Монака су најефикаснији били Мајк Џејмс и Ели Окобо са 17 и Џордан Лојд са 11 поена.

  • 19. мај 2023 • 18:54

    18:54

    КРАЈ - Олимпијакос је први финалиста!

    Кошаркаши Олимпијакоса су победили Монако резултатом 76:62.

  • 18:47

    Тотални распад Монака

    Екипа Саше Обрадовића налази се пред поразом. После изванредног првог полувремена Монако је изгубио предност и инцијативу, што је Олимпијакос знао да искористи. Монако се вратио на тренутак, али је Олимпијакос успео да поново стекне двоцифрену предност. И то у моментима када слободна бацања нико не може да погоди. На другој страни Џордан Лојд изнуђује два слободна бацања и погађа оба, 64:55.

  • 18:31

    Смањује се предност Грка

    Монако у последњу четвртину ушао далеко боље, него у трећу. У првом нападау постигао више поена него у целој трећој деоници. Тренутно је 58:46 за Олимпијакос.

  • 18:23

    Све слабији Монако

    У једном тренутку успео је да изједнали Монако на 43:43 када је Окобу имао закуцавање, али у наставку је опет Олимпијакос повео. Грци тренутно воде са  51:43.

  • 18:15

    Олимпијакос води!

    Успели су Пирејци да преокрену резултат на старту другог полувремена. Везали су две тројке Папаниколау и Везенков – за вођство 43:41.

  • 17:51

    Полувреме - Монако води

    Кошаркаши Монака су током већег дела првог полувремена били боља екипа због чега су на одор отишли са вођством од 41:29.

  • 17:45

    Џејмс задаје муке Олимпијакосу

    Још једном је погодио шут са полу дистанце, ово је његов десети поен, 26:33. Монако се поново одлепио на предност већу од два поседа.

    Слукас потом добија фаул и још два слободна бацања, погодио је оба, 28:33.

  • 17:29

    Грци смањују предност

    Прва четвртина је завршена резултатом 20:14 за Монако. Друга деоница је почела доста тврдо, али је зато у другој Олимпијакос успео да се тргне и изједначи на 22:22. Претходили су поени Мекисика и Везенкова. 

  • 17:20

    Борба

  • 17:17

    Џејмс се распуцао

    Kенан је промашио два пенала, искупио се флоутером, а  Џејмс убацује далеку тројку за 15:8. 

image