Спорт

РТ Балкан у Каунасу: Све је спремно за спектакл Евролиге, време је за полуфинала

Каунас је ових дана престоница европске кошарке, а од 17.00 и 20.00 часова биће одиграни први полуфинални дуели фајнал-фора Евролиге. Екипа РТ Балкана са лица места преноси вам атмосферу из Литваније
РТ Балкан у Каунасу: Све је спремно за спектакл Евролиге, време је за полуфинала© РТ Балкан

Иако је ових дана у Каунасу било доста мирно и пусто, ситуација се променила у петак.

Велики број навијача налази се на улицама и загрева за полуфиналне дуеле својих тимова.

Највећи број љубитеља кошарке пристигло је из Грчке, али ту су и навијачи Реала, Барселоне и тек понеки симпатизер Монака. Након јучерашњих конференција и тренинга тимова, данашњи догађаји обухватају фан зону, која се налази у центру Каунаса.

Ту могу учествовати у многим догађајима који је организовала Евролига, купити продукте везане за њихов тим или генерално Евролигу, или освојити разне награде у бројним активностима.

Србија на фајнал-фору има тек два представника. Један је Никола Калинић, који наступа за Барселону и који ће покушати да са "блауграном" оправда статус једних од главних фаворита за пехар.

Други је Саша Обрадовић, српски стручњак на клупи Монака. Обрадовић и тим из Кнежевине допутовали су са статусом аутсајдера, што им се донекле и допада.

Они ће први изаћи на терен "Жалгирио арене" у Каунасу, где ће се у полуфиналу састати са екипом Олимпијакоса, лидером регуларног дела сезоне.

Одмах након првог полуфинала, које је на програму у 17.00 часова, на терен ће представници "Ел класика", који ће у 20.00 играти за место у великом финалу.

image