Спорт

Обрадовић: Ми смо тим са мало искуства у оваквим утакмицама

Тренер кошаркаша Монака Саша Обрадовић рекао је после пораза његове екипе од Олимпијакоса (76:62), у полуфиналу Фајнал фора Евролиге, да његова екипа има мало искуства играња овако великих утакмица
Обрадовић: Ми смо тим са мало искуства у оваквим утакмицамаGetty © Lennart Preiss / Stringer

"Прво морамо да честитамо Олимпијакосу на невероватној трећој четвртини. Рекао сам то пре утакмице стигли смо у Kаунас физички јако исцрпљени. Ми смо тим са мало искуства у овим утакмицама. Имали смо одлично прво полувреме на обе стране терена. Знали смо шта ће се догодити у трећем кварталу и нисмо били у могућности да одговоримо. Није нам први пут да нам се ово дешава ове сезоне. Нисмо задовољни резултатом, али ипак имамо шансу да у наредној утакмици урадимо нешто историјско за клуб", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после утакмицу.

Тренер клуба из Монте Kарла је посебно апострофирао учинак Томаса Вокапа, који није постигао ниједан поен, али је имао седам асистенција и одиграо феноменалну одбрану у другом полувремену.

"Људи суде на основу статистике. А права истина је да је доминирао човек који није постигао ниједан поен. Уништио нас је дефанзивно, био је прави лидер и преузео је одговорност у кључним тренуцима", додао је Обрадовић.
Српски стручњак је посебно истакао да су у полувремену он и његови играчи очекивали налет Олимпијакоса.
"На паузи смо разговарали о томе шта ће се тачно десити. Морали смо да одговоримо физички, а нисмо то урадили. Прва два минута треће четвртине нисмо знали да нападамо и платили смо то. У том смислу су одлично припремили утакмицу. Имали смо помрачење у трећој деоници и после нисмо могли да се вратимо у меч у четвртој четвртини", закључио је Обрадовић.

image