Спорт

"Са Новаком не бих могао ни на кафу, не осећам да ми је близак"

Некада трећи тенисер света Јаник Ноа коментарисао је Новака Ђоковића, али и Рафаела Надала и Роџера Федерера уочи старта Ролан Гароса
"Са Новаком не бих могао ни на кафу, не осећам да ми је близак"Getty © Justin Setterfield / Staff

У недељу стартује ново издање Ролан Гароса, а некадашњи француски тенисер Јаник Ноа коментарисао је највеће тенисере свих времена и имао штошта негативно да каже о Новаку Ђоковићу.

Ноа, некада трећи тенисер света, дао је интервју за аргентински "Ла Насион", а једно од питања тицало се српског тенисера.

"Ђоковић? Не осећам да ми је близак, не знам зашто. Федерер и Надал имају већу харизму. Заиста ме не привлачи његова игра. Када освоји меч лопту, немам никакву повезаност са њим. Живим на Монмартру, шетам и неко ме позове, 'хеј, Јаник, хоћеш ли на кафу са мном?' И онда се питам зашто људи желе да се повежу. Са Нолетом, нисам сигуран да ће се то десити", каже Ноа.

Француз, који је најбољи пласман на листи остварио 1986. године, сасвим другачије мишљење има о Федереру и Надалу.

"Федерер је био уметник. Тешко је преживети у тако моћном и фитички захтевном спорту и бити уметник, што је била Роџерова врлина. Томе се дивим. Радио је ствари са рекетом које никад нисам видео. Род Левјер је радио нешто слично, Џон Мекинро, али Федерер је радио све што и други великани, али и више", рекао је Француз и истакао да му је Рафаел Надал омиљени тенисер.

"Од тројице из велике тројке највише волим Рафу, јер он поштује и сакупљаче лоптица, људе из таксија, све оне које се не виде где нема камера. Ако се гледа све оно што се не мери, Рафа је број један без премца. Освојио је 22 слема и још увек је онако скроман какав је увек и био. Из тог разлога ми је омиљен међу њима тројицом", закључио је Ноа.

Први меч на овогодишњем Ролан Гаросу Новак Ђоковић ће играти у понедељак, а ривал му је Александар Ковачевић, представник САД.

image