Спорт

Ђоковића и Белорускињу Сабаленку највише мрзе на друштвеним мрежама

Српски тенисер Новак Ђоковић, као и Белорускиња Арина Сабаленка, најомраженије су особе у свету тениса, према истраживању које је спровео портал ВСН ("World sports network")
Ђоковића и Белорускињу Сабаленку највише мрзе на друштвеним мрежамаGetty © Sarah Reed

Нешто што се дуже време могло нагађати, сада је добило и својеврсну потврду.

Новак Ђоковић и Арина Сабаленка налазе се на највећем удару критика и говора мржње на друштвеним мрежама.

Истраживање које је спровео портал ВСН ("World sports network"), наводи да Србин и Белорускиња, у свакој њиховој објави на друштвеној мрежи, доживе неку врсту негативног третмана.

Додаје се да је истраживање отркило да тенисерке добијају 0,2 одсто више негативних коментара од тенисера.

Проценат негативних коментара на својим објавама друштвеним мрежама, код Ђоковића и Сабаленке износи око 15 одсто на Твитеру, а 11 одсто на Фејсбуку.

То значи да је сваки пети коментар на њиховим објавама, негативан и коментар мржње.

Након Ђоковића, најомраженији у АТП свету је Грк Стефанос Циципас, потом следе Шпанац Карлос Алкараз, Рус Данил Медведев, Норвежанин Каспер Руд и Британац Камерон Нори.  

Поред Сабаленке, међу пет најомраженијих тенисерки налазе се Казахстанка Елена Рибакина, потом Францускиња Каролин Гарсија, Пољакиња Ига Швјонтек и Коко Гоф и Џесика Пегула из САД.

Како би спречили или утицали на негативне коментаре, организатори Ролан Гароса одлучили су да употребе технологију вештачке интелигенције, која би препознала и филтрирала негативне, расистичке и коментаре мржње.

image