Спорт

Гвардиола: Чак и ако је Сити прекршио правила, остајем у клубу и наредне сезоне

Шпански стручњак и даље верује да је Манчестер сити по питању оптужби Премијер лиге за финансијске малверзације
Гвардиола: Чак и ако је Сити прекршио правила, остајем у клубу и наредне сезонеGetty © Shaun Botterill / Staff

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да ће и наредне сезоне бити на клупи енглеског клуба чак и ако Премијер лига казни "грађане" за кршење финансијских правила, преносе британски медији.

Премијер лига је крајем фебруара на крају четворогодишње истраге оптужила Манчестер сити за кршење 115 финансијских правила, због чега им прети жестока казна.

"Остајем у Манчестер ситију и наредне сезоне. Не размишљам о одласку из клуба. Не брините, остаћу у клубу чак и ако остане 100 прекршаја против нас у Премијер лиги. Оно што бих волео је да Премијер лига или судије донесу одлуку што је пре могуће. Ако смо нешто погрешили, сви ће да знају", рекао је Гвардиола.

Манчестер сити је одбранио титулу у Премијер лиги коло пре краја сезоне. "Грађани" ће 3. јуна играти у финалу ФА купа са Манчестер јунајтедом, а недељу дана касније састаће се са Интером у финалу Лиге шампиона. Тада ће моћи да потенцијално комплетирају и "триплу круну".

"Ако смо, као што верујемо, дуги низ година поступали на прави начин, људи ће престати да говоре о томе", додао је Гвардиола.

image