Спорт

Рускињи звиждали на Ролан Гаросу после пораза од Украјинке: Она је хтела да се не рукујемо

Касаткина је открила да јој није било пријатно због звиждука са трибина након што је испоштовала жељу ривалке да се не поздрављају по завршетку сусрета
Рускињи звиждали на Ролан Гаросу после пораза од Украјинке: Она је хтела да се не рукујемоGetty © Julian Finney / Staff

Руска тенисерка Дарја Касаткина критиковала је публику на Ролан Гаросу због тога што јој је звиждала приликом напуштања терена, након што је изгубила од Украјинке Елине Свитолине.

Касаткина је у недељу изгубила у четвртом колу париског гренд слема, а по завршетку сусрета није дошло до поздрава две тенисерке, већ су једна другој упутиле подигнут палац на горе.

То је био договор Рускиње и Украјинке, након што је Свитолина још доста раније одлучила да са Рускињама не намерава да се рукује током рата у њеној земљи.

"Напуштам Париз са горким осећањима. Свих ових дана сам се после мечева захваљивала публици на њиховој подршци. Али овог пута сам добила звиждуке јер сам поштовала жељу противнице да се не рукујемо", почела је Рускиња.

"Елина и ја смо се захвалиле једна другој након тешког меча, али најгори тренутак јучерашњег дана био је када сам напуштала терен. Волите се, не ширите мржњу. Увек ћу волети Ролан Гарос, без обзира на све. Видимо се наредне године", написала је Касаткина на свом Твитер профилу.

image