Спорт

Ђоковић: Биће тешко против Хачанова, потрудиће се да одигра меч живота

Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, изјавио је вечерас да је поносан пласманом у четвртфинале Ролан Гароса и додао су његове мисли сада окренуте ка дуелу са Кареном Хачановим, преноси француски медији.
Ђоковић: Биће тешко против Хачанова, потрудиће се да одигра меч животаGetty © Clive Mason

Ђоковић је у осмини финала савладао Перуанца Хуана Пабла Вариљаса 6:3, 6:2, 6:2.

"Поносан сам, моје мисли су усмерене на наредни меч и Хачанова. Један од циљева је да останем ментално на курсу. Лепо сам се осећао, добро сам играо. Окрећемо се следећем мечу", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Ђоковић и Хачанов одиграли су девет мечева у каријери, а српски тенисер је славио на осам дуела.

"Хачанов и ја смо играли доста пута. Овде смо играли пре пар година. Познајем његову игру - конзистентан је, нема успона и падова. Наравно, то је четвртфинале гренд слема, мотивација је ту присутна. Неће имати пуно тога да изгуби. Вероватно ће се трудити да одигра меч живота. Један је од ретких који је у последња три гренд слема ушао у другу недељу турнира. Очекујем тврд меч и надам се да ћу бити на жељеном нивоу", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је рекао да му већина навијача пружа подршку на трибинама Ролан Гароса.

"Нисам рекао да публика показује непоштовање прошли пут. Већина је добра, пружа подршку, али да има индивидуалаца који праве проблеме. Дала ми је подршку и против Вариљаса, осетио сам се лепо, захвалио сам им се приликом интервјуа на терену", истакао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер је навео да верује да ће Рафаел Надал брзо да се опорави од операције кука.

"Ја сам у каријери имао само једну операцију и знам колико је тешко вратити се. Понекад је то неопходно, али је нешто што не желите. Код њега се то дешавало чешће, не знам колико је озбиљна повреда, али ако је био на операционом столу значи да није било другог решења. Надам се да ће се брзо оправити и да ћемо га гледати следеће сезоне. Важан је за тенис, једна од највећих легенди, желимо да га видимо."

Српски тенисер је истакао да је задовољан тренутном формом.

"Можда сам одиграо најбољи тенис не само на овом турниру већ на целој сезони на шљаци. Ствари се полако слажу, тај идеални мозаик. Овде је циљ достићи врхунац, играчки. Да ли сам достигао? Још не, али сам на добром путу. Данашњи меч је био иделан. Добро је имати краћи меч у три комфорна сета. Надам се да ће форма ићи узлазном путањом. Изазови ће бити све већи и већи. Спреман сам, добро се осећам. Радује ме што имам дан између и довољно времена да се спремим", навео је најбољи српски тенисер.

Ђоковић је током викенда имао подршку сина Стефана и ћерке Таре.

"Дају ми мира и спокоја, то је најбитније. Ја сам тип особе који се брзо узбуди. Човек осећа тензију, која је покретач, али линија је танка. Може да те пребаци у стање анксиозности, нервозе. Њихово присуство ми даје мир, скреће ми мисли са тениса. Даје ми баланс, равнотежу. Морају сутра да иду због школе. План је да се врате, ако догурам до финала. Они су моји анђели и ван терена и на њему ми помажу доста", нагласио је Ђоковић.

Ђоковић је уживо пратио меч последњег кола француског првенства између Пари Сен Жермена и Клермона (2:3).

"То је било кратко, али слатко искуство. Они јесу освојили титулу, али опет, утакмица је утакмица. Нисам хтео да их реметим. Први пут сам се поздравио са Килијаном Мбапеом и Лионелом Месијем. Велики су шампиони. Посебно Меси који је обележио историју фудбала. Видели смо и Нејмара на полувремену. Потписао се Тари на дрес. Она воли Нејмара, а Стефан Месија", закључио је Ђоковић.

image
VV inauguration
banner