Спорт

Савићевић: Берлускони ми је био као други отац, волео ме је, бранио и поштовао

Председник Фудбалског савеза Црне Горе и некадашњи легендарни фудбалер Дејан Савићевић, изјавио је да је много волео Силвија Берлусконија и додао да ће присуствовати сахрани бившег председника Милана, преноси Газета дело Спорт
Савићевић: Берлускони ми је био као други отац, волео ме је, бранио и поштоваоGetty © Giuseppe Bellini

Берлускони је преминуо пре два дана у 87. години, а биће сахрањен на Пјаци Дуомо у Милану.

"Берлускони ми је био као други отац. Делује као велика и претерана реченица, али истина је. Осетио сам да ме воли, да ме поштује, бранио ме је. Чак и превише. Волео је он мене, а волео сам и ја њега. Опростићу се последњи пут од њега", рекао је Савићевић и открио да је на Берлусконијеву сахрану кренуо аутомобилом.

"Разговарао сам са Данијелом Масаром и рекао му да могу да дођем авионом, али он ме је саветовао да сачекам, јер је се ради о државној сахрани, да постоје правила и ограничења за безбедност. У том тренутку сам кренуо аутом из Подгорице у Милано. Бићу и ја на Дуому, то нисам могао да пропустим", додао је Савићевић, који је од 1992. до 1998. играо за екипу Милана.

Савићевић је потом наставио да хвали Берлусконија.

"Грешио сам, али он би све средио и рекао ми да останем миран, да будем стрпљив. Једном сам против Андерлехта одбио да останем на клупи, тренер Фабио Капело је био љут. Берлускони се сагласио са Фабијом, али је рекао и да Дејан мора да се разуме, да је он шампион и да пати јер не игра", објаснио је председник ФСЦГ.

Он се присетио финала Лиге шампиона 1994. године када је Милан у Атини победио Барселону резултатом 4:0.

"Прошло је скоро тридесет година, али истина је да одређене ствари, одређене емоције никада не заборавите. Играли смо против Барселоне, били смо аутсајдери, осуђени на пропаст. А уместо тога победили смо са 4:0. Берлускони ме је звао пре утакмице и рекао: 'Драги Дејане, кажу да си геније. Па, покажи ми против Барселоне'. Било је то можда и најлепше финале. И кад помислим на тај гол увек ми падне на памет мој Милан, Берлускони. Постали смо такви, јер је он био ту - наш велики председник", закључио је Савићевић.

image