Спорт

Новак: Вимблдон био прекретница сезоне, надам се да ћу се повући као Роџер

Најбољи српски тенисерт Новак Ђоковић изјавио је да је мотивисан да испише историју тениса и да ће једног дана да се повуче из овог спорта као што је то учинио Швајцарац Роџер Федерер, преносе француски медији.
Новак: Вимблдон био прекретница сезоне, надам се да ћу се повући као Роџер© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Новак је у разговору са бившом француском тенисерком Марион Бартоли за РМЦ спорт, поновио да је иза њега тешка година.

Српски тенисер имао је занимљиво виђење и одговор на питање о најбољем тенисеру свих времена. 

„Много је параметара о којима би требало да се дискутује. Ја сам веома мотивисан да пишем историју нашег спорта, а другима препуштам да о томе полемишу”, рекао је Ђоковић.

Новак је говорио и о одлуци и начину на који се Швајцарац Роџер Федерер пензионисао у септембру на Лејвер купу.

„То је било јединствено искуство, бити актер тог догађаја. Невјероватно је што је Роџер урадио на терену и ван терена. Изузетно га поштујем. Наравно да ми је на терену он пре свега био ривал. Ја сам професионалац, желим да победим, али, те ноћи, ривалства није било, само огромно поштовање. Надам се да ћу једног дана ја моћи да одем као Роџер. То је био диван тренутак”, навео је српски тенисер.

Ђоковић је ове сезоне играо само на девет турнира.

„Први део сезоне и све што се дешавало у Аустралији, осетио сам као изазов, утицало је на мене то у емотивном и менталном смислу, погодило је моју игру. Ипак, успео сам да пронађем тај жељени ниво и то се десило крајем сезоне на шљаци. Вимблдон увек дође у право време у мојој каријери. Када ми је потребна велика доза самопоуздања и велика титула, Вимблдон је увек ту”, признао је Ђоковић.

Седми тенисер света фокусиран је на прву наредну обавезу, а то је старт мастерса у Паризу, турнира који је освајао шест пута у каријери.

image
VV inauguration
banner