Спорт

Сарадња озваничена: Мажић три године у Русији

Фудбалски савез Русије објавио је да ће бригу о њиховим судијама водити Милорад Мажић, као шеф судијског комитета
Сарадња озваничена: Мажић три године у РусијиGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Некадашњи најбољи српски арбитар потписао је уговор на две године са могућношћу да се продужи на још једну (2+1).

Мажић ће у Русији бити задужен да у складу са ФИФА прописима обучава судије како би једнога дана били спремни да деле правду на највећим светским такмичењима, али и да побољша суђење у тамошњем фудбалском првенству.

Он је сличан посао радио претходне две сезоне на Кипру, као и годину дана пре тога у Кини.

Kипрани су имали жељу за наставком сарадње, чак је и председник фудбалског савеза Јоргос Kумас неколико пута истицао да се нада Мажићевом позитивном одговору, али када је стигао позив из Москве Србин више није желео ништа друго да узима у обзир.

План Русије 

Иако се не помињу конкретне цифре јасно је да Мажићу и његовом тиму следује велики новац како би руски фудбал довели у ред.

План је да Премијер лига Русије буде што регуларнија како би се подигао квалитет фудбала и на том нивоу дочекао повратак на међународну сцену.

ФИФА и УЕФА су под политичким притиском привремено избациле руску репрезентацију и фудбалске клубове из својих такмичења, али према писању медија из Русије све време одржавају везу са челницима РФС, којима су обећали повратак у исте, чим се буду мало смирила дешавања у Украјини.

Сарадници

Мажић ће имати тим од пет сарадника. Далибор Ђурђевић ће бити ВАР менаџер, док ће Милован Ристић бити задужен за рад са помоћним судија и за физичку кондицију, која је јако важна за сваког судију.

Поред њих тим ће чинити још тројица бивших судија из Русије, али се за сада њихова имена не помињу. План је да кроз сарадњу са српским делом тима уче и напредују.

image