Спорт

Видић представио свој тим ако постане председник ФСС: "Лане", Данко, Мажић, Муслин...

Познато је како би изгледао врх Фудбалског савеза Србије уколико би на изборима 14. марта славио Немања Видић
Видић представио свој тим ако постане председник ФСС: "Лане", Данко, Мажић, Муслин...© Antonio Ahel/ATAImages

Кандидат за председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Немања Видић предао је у понедељак списак људи које планира да постави на руководећа места у Савезу ако победи на изборима заказаним за 14. март, преноси "Спортклуб".

Видић је у петак званично предао кандидатуру за председника ФСС.

Некадашњи прослављени фудбалер је предложио четири потпредседника ФСС. Овај квартет чине: Бранко Милановић, оснивач и први човек компаније "Нордеус"; Милорад Мажић, бивши прослављени српски фудбалски судија; Петар Јовановић, председник Извршног одбора "Рајфајзен" банке; и Славољуб Муслин, фудбалски стручњак и некадашњи селектор репрезентације Србије.

Видић планира да, ако победи на изборима за председника ФСС, у Извршни одбор кооптира бивше репрезентативце Милана Јовановића и Данка Лазовића, тренера Бранка Бабића, професора Економског факултета у Крагујевцу Верољуба Дугалића. ИО ФСС би чинили и први човек Металца из Горњег Милановца Драгољуб Вукадиновић, репрезентативка Србије и чланица Бајерна Јована Дамњановић, као и доктор Владимир Дугалић, који је начелник Клинике за дигестивну хирургију КБЦ Србија.

Представник судија у ИО ФСС у том случају би био некадашњи арбитар са ФИФА значком Драгомир Станковић. Раде Тодоровић, као председник клуба Кикер из Краљева, представљао би аматерски фудбал, док би Иван Карапетровић из Ужица представљао регион Западне Србије.

Кандидатуру за председника ФСС предао је раније и почасни председник Црвене звезде Драган Џајић. Изборна Скупштина ФСС заказана је за 14. март у Старој Пазови.

image