Спорт

Белорускиња не жели да прича о рату у Украјини: Ако имате било каква политичка питања...

Једна од главних прича на недавно завршеном Ролан Гаросу био је и однос новинара према белоруској играчици која је због константних питања о рату и председнику Александру Лукашенку
Белорускиња не жели да прича о рату у Украјини: Ако имате било каква политичка питања...Getty © Handout

Арина Сабаленка ставила је до знања представницима медија да не жели више да је увлаче у политичке приче које се не тичу спорта.

Сабаленка је на уводној конференцији пред Вимблдона, пре првог питања, истакла да неће одговарати на питања која нису у вези са тенисом.

"Желим да кажем да нећу причати о политици. Овде сам да причам само о тенису. Молим вас да то поштујете. Ако имате било каква политичка питања, можете да их поставите WТА или организаторима турнира. Они могу да вам пошаљу транскрипте мојих одговора са претходних турнира", рекла је Сабаленка.

Девојка из Минска већ је освојила Аустралијан опен, на Ролан Гаросу је стигла до полуфинала, па је и у Лондону једна од највећих фавориткиња за титулу.

Новинари су јепитали да ли је на њу на неки начин вршен притисак да оваквом изјавом почне конференцију, Сабаленка је рекла: "То је моја одлука".

Највећи успех на теренима Ол Ингланд клуба остварила је 2021. године, када је стигла до полуфинала, док јој је прошле сезоне, баш као и такмичарима из Русије, забрањен наступ на Вимблдону.

У више наврата је рекла да не подржава рат у Украјини.

Она је рекла да прошле године није пратила резултате, пошто је била тужна јер не учествује на турниру.

"Осећала сам се толико лоше и једноставно нисам могла да гледам. Сваки пут када су преносили мечеве, плакала сам. Заиста ми је недостајало ово место, не могу да верујем да сам овде."

Сабаленка ће у првом колу играти против Пане Удварди из Мађарске.

Упитана како ће је дочекати публика, она је рекла: "Не очекујем ништа, само се надам да ће ме подржати."

image