Спорт

Срамота Вимблдона: Белорускињи забранили да игра, па је понизили током интервјуа

Две катастрофалне грешке направили су новинари овог петка на Вимблдону, али се посебно истиче неумесан и необавештен коментар на рачун Арине Сабаленке
Срамота Вимблдона: Белорускињи забранили да игра, па је понизили током интервјуа© Twitter / screenshot / @TheTennisLetter

Невероватне ствари дешавају се на овогодишњем Вимблдону. Осим што су организатори данима доносили чудне одлуке око прављења распореда мечева услед проблема са кишом, сада су на ред дошли и некомпетентни новинари који штете, у овом случају, тенисеркама.

Након што је Паула Бадоса добила честитке на победи једног новинара упркос томе што је због повреде предала меч, сада је Белорускиња Арина Сабаленка доживела непријатну ситуацију на Терену 1 након победе над Варваром Грашевом.

Сабаленка је славила 2:6, 7:5, 6:2 и пласирала се у треће коло женског сингла. Али онда се догодио катастрофалан моменат током интервјуа на терену, када водитељка очито није знала да је Белорускињи прошле године било забрањено да наступи на Вимблдону због санкција тог турнира за тенисере из Русије и Белорусије.

"Ти очигледно желиш да играш добро овде. Знам да ти желиш да одеш један или два корака даље него што си прошле године", био је коментар водитељке, док је Сабаленка имала кисео осмех на лицу.

Да ово није био једини кикс медија на Вимблдону, биле су и честитке једног новинара Паули Бадоси, након што је шпанска тенисерка морала да заврши учешће на турниру због повреде. Ево како је то изгледало:

image