Спорт

Наталија Стевановић у трећем колу Вимблдонa - наставља се сан Српкиње

Стевановићева је наставила да бележи сјајне резултате у Лондону, па је уписала и пети тријумф од почетка турнира
Наталија Стевановић у трећем колу Вимблдонa - наставља се сан СрпкињеGetty © Shaun Botteril

Наставља се сан Наталије Стевановић! Српска тенисерка која је успела да прође кроз три квалификационе рунде и пласира се у главни жреб Вимблдона, сада је стигла и до трећег кола најпрестижнијег гренд слема.

Стевановићева је савладала Немицу Тамару Корпач 2:0, после борбе дуге два сата и 43 минута, а по сетовима је било 7:5, 7:5.

У изнурујућем мечу, са великим бројем дугих размена и још дужих гемова, Нишлијка је успела да упише и пету победу у Лондону у последњих десетак дана.

Стевановићева, која је на Вимблдон стигла као 225. тенисерка света, имала је и проблема са повредом због које је тражила медицински тајм-аут на почетку меча, али ни то је није омело. Брејкови у 12. гему првог и 12. гему другог сета били су пресудни да у оба сета избегне тај-брејк и тако стигне до победе.

После овог подвига, Стевановићеву чека скок од око 80 позиција и за сада је пројектована да скочи на 143. позицију, што би био њен најбољи ренкинг у каријери.

Наталија је у првом колу претходно победила бившу прву тенисерку света Каролину Плишкову, а у трећем колу је чека Петра Квитова, некада друга тенисерка света и двострука шампионка на Вимблдону.

Иначе, ово је Стевановићевој први пут да је уопште и стигла до главног жреба и већ је успела да упише две победе.

Српкиња је још једном након победе на престижном турниру у Енглеској, грицнула Вимблдонску траву у знак прославе тријумфа.

image