Спорт

Новак сазнао ко га чека у недељу: После Вавринке следи Федереров "џелат"

Уколико Ђоковић савлада Швајцарца, у четвртом колу Вимблдона ривал ће му бити Хуберт Хуркач
Новак сазнао ко га чека у недељу: После Вавринке следи Федереров "џелат"Getty © Michael Regan / Staff

Новак Ђоковић у петак касно поподне излази на терен у мечу трећег кола Вимблдона, када ће му ривал бити Стен Вавринка. Тај меч српски тенисер игра тачно 10 година од свог последњег пораза на Централном терену Ол-Ингланд клуба.

Но, ако упише и 42. узастопну победу на том стадиону, Ђоковић ће у четвртом колу играти против Пољака Хуберта Хуркача.

То је епилог његовог сусрета трећег кола против Италијана Лоренца Музетија, ког је Хуркач савладао 3:0 - по сетовима је било 7:6, 6:4, 6:4, чиме је већ обезбедио окршај са једним од гренд слем шампиона - било 23-струким Ђоковићем, било троструким, Вавринком.

После велике борбе у првом сету који је Пољак решио у тај-брејку, по један брејк предности у наредна два донела су му сигурну победу. Иначе, Хуркач је познат и по томе што је пре две године победио Роџера Федерера у његовом последњем мечу у професионалној каријери.

Хуркач је тада савладао Федерера 3:0 (6:0 у последњем, трећем сету), што се испоставило и као крај каријере за легендарног Швајцарца. То је уједно било и једино гренд слем полуфинале за Хуркача у његовој каријери.

Иначе, Пољак ове сезоне не бриљира као неких ранијих. Испао је у трећем колу Ролан Гароса, Мадрида, Монте Карла, Индијан Велса и Мајамија, као и другом колу Рима и Ешторила.

image