Спорт

Пред Новаком најозбиљнији изазов до сада, чека га велика борба са Хуркачем

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, меч осмине финала на Вимблдону против Хуберта Хуркача играће у вечерњем термину, што значи да на терен неће пре 18 часова
Пред Новаком најозбиљнији изазов до сада, чека га велика борба са ХуркачемGetty © Shaun Botterill / Staff

Меч Ђоковић – Хуркач на програму је у недељу трећи по реду на Централном стадиону.

Програм почиње у 14.30, а пре Србина на том терену играју Рубљов – Бублик и Швјонтек – Бенчић.

Ко је Новаков ривал?

Хуберт Хуркач је тренутно 18. тенисер на свету, а најбољи ранг у каријери му је девето место.

До осмине финала је стигао тако што је славио против Алберта Рамос-Вињоласа, Јана Хоинског и Лоренца Музетија без изгубљеног сета.

Против Ђоковића је играо шест пута, а српски тенисер је славио првих пет. Један од дуела десио се на Вимблдону 2019. године у коме је Новак победио после четири сета.

Пољски тенисер се одлично сналази на трави, има јак сервис и одлично покрива мрежу.

На Вимблдону је највећи успех остварио пре две године, када је стигао до полуфинала, да би потом прошле испао од Максима Кресија у првом колу.

Ђоковић зна шта га чека

Када је сазнао да му је Хуркач наредни ривал Новак Ђоковић је новинарима открио да одлично познаје његове врлине и мане.

"Није изгубио сет досада на турниру, гледао сам га како игра, веома је комфоран на трави, а победио је и Федерера овде пре неколико година. Не смета му да игра на великом терену. Биће то велика борба. Једва чекам и знам да ћу морати да будем на врхунцу да бих победио", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер брани титулу на трећем гренд слему сезоне и за сада је пружао одличне партије.

Иако важи за првог фаворита за још један, потенцијални осми вимблдонски пехар у каријери, Новак ће још једном морати да приреди врхунске партије и спектакуларан тенис, како би дошао до 24. гренд слема у каријери. 

image