Спорт

"Био бих запањен да неко победи Ђоковића на Вимблдону"

Стен Вавринка је и пре меча хвалио Србина, а са лепим речима наставио је и након што је доживео пораз од рекордера по броју гренд слем титула
"Био бих запањен да неко победи Ђоковића на Вимблдону"Getty © Clive Brunskill / Staff

Новак Ђоковић је у петак увече победио Стена Вавринку и тако се пласирао у осмину финала Вимблдона, пошто је на Централном терену уписао 42. узастопну победу - 3:0 (6:3, 6:1, 7:6).

Вавринка је пре сусрета са Србином рекао да су његове шансе "нула одсто" да савлада великог ривала, а после меча је истакао да зна каква све одрицања је Ђоковић прихватио не би ли био најбољи на свету.

"Био је то тежак меч као што сам очекивао, али Ђоковић је најбољи на свету. Можда неко и може да га победи, један меч може да одведе у многе сценарије, али ја бих био запањен да се то догоди овде", почео је Вавринка након пораза.

"Тешко је било играти против њега на Вимблдону. Нисам на његовом нивоу игре или било чега. Пробао сам да одиграм најбољи меч. Могао сам да одиграм мало боље на крају меча, направио сам две грешке у низу. То није био најбољи моменат за то, али ово је био позитиван турнир свакако", рекао је Стен Вавринка, троструки гренд слем шампион.

image