Спорт

Готово је - Барселона отпустила Николу Миротићa, остао без 22.000.000 евра

Црногорски кошаркаш са шпанским пасошем је једностраном одлуком Каталонаца остао без клуба и 22.000.000 евра које је требало да заради у наредне две сезоне
Готово је - Барселона отпустила Николу Миротићa, остао без 22.000.000 евра© Dusan Milenkovic/ATAImages

Сада је и званично готово - Никола Миротић више инје кошаркаш Барселоне и то значи да би некадашњи репрезентативац Шпаније могао да потпише за нови клуб као слободан играч.

Већ недељама се Црногорац повезивао са доласком у Партизан, а једностраним потезом Барселоне чини се да се сага о Миротићу неће скоро завршити.

"Барселона је данас званично саопштила правним заступницима Николе Миротића одлуку о раскиду професионалног уговора кошаркаша првог тима који га је везивао са клубом до 30. јуна 2025. године. Ова мера је прописана у складу са Планом економске одрживости који је успоставила Барселона", наводи се у поприлично хладном саопштењу каталонског клуба.

Ово значи да би Миротић потписом за нови клуб аутоматски остсо без права да потражује 22.000.000 евра које је могао да заради да је остао у клубу до краја уговора.

Миротић је у Барселони освојио титулу првака Шпаније, три Купа краља, а био је и најбољи играч Евролиге и наступао је на фајнал-форовима тог такмичења. Сада остаје да се види хоће ли Миротић заиста постати нови играч Партизана или ће изабрати неки други клуб.

У Барселони је провео четири сезоне, откако се 2019. године вратио из НБА лиге.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner