Спорт

"Бомба" која би затресла српску кошарку: Звезда нуди Миротићу скоро три милиона, у игри и Партизан

Један од највећих трансфера у историји српске кошарке могао би да се догоди током лета, пошто се свакога дана појављују нове информације
"Бомба" која би затресла српску кошарку: Звезда нуди Миротићу скоро три милиона, у игри и Партизан© Dusan Milenkovic/ATAImages

Никола Миротић каријеру би могао да настави у Србији, пошто ће, готово извесно, завршити своју епизоду у Барселони.

Један од најбољих играча на "старом континенту" највероватније ће напустити редове "блаугране" по окончању сезоне, а могао би да буде ново појачање неког од "вечитих" ривала.

Грчки новинар Харис Ставроу, уредник на порталу "Спорт24", објавио је да је Црвена звезда понудила годишњу плату од 2.700.000 евра шпанском суперстару. У случају да се овај трансфер обистини, Миротић би постао најплаћенији кошаркаш који је икада наступао на овим просторима.

Исту понуду доставила је и Олимпија из Милана, али је познато је да је крилни центар велики навијач црвено-белих и да је увек добро прихваћен када дође у Београд.

Никола се опростио од Барселоне у којој су због финансијских потешкоћа одлучили да смање плате играчима. То се искусном кошаркашу није свидело, па је кренуо у потрагу за новим тимом.

"Искрено, нико ми ништа није рекао. Волео бих да се све завршило на другачији начин јер их је мој агент питао да ли је финансијски проблем и да ли бисмо могли нешто да урадимо и да се договоримо, али нико ми се није обратио ни у једном моменту", испричао је Миротић.

Међутим, највећем ривалу посао би могао да поквари Партизан.

"Јурохупс" је прво навео да Звезда није послала понуду јер чека потврду од Евролиге да има место у такмичењу и следеће сезоне, а онда и је за 208 центиметара високог играча заинтересован и други клуб из Београда.

Понуда црно-белих, уколико постоји, још није позната.

За Миротића је заинтересован и Олимпијакос, који тражи замену у случају да Саша Везенков оде у НБА лигу.

image