Спорт

Крај саге - Миротић је и званично у Олимпији Милано

Црногорски кошаркаш Никола Миротић је званично постао кошаркаш Олимпије из Милана, потврдио је италијански клуб објавом на сајту

Ни Партизан, ни Црвена звезда, ни ПАО, ни Монако, већ Олимпија Милано.

Сага око Николе Миротиће и његовог наредног клуба у каријери напокон је завршена.

Италијани су потврдили ангажман једног од најбољих европских кошаркаша.

Наводи се да су две стране постигле сарадњу до 2026. године.

Миротић је претходно био на прагу доласка у Партизан, али због превеликог притиска, није дошао у српски тим.

Миротић (32) је ново појачање популарних "манекена" у низу.

Пре њега у клуб су стигли Дијего Флакадори, Маодо Ло, Исмаел Камагат, Алекс Појтрес, Девон Хол, Гиљермо Карузо и Ђордано Бортолани.

Доскорашњи члан Барселоне, током каријере играо је још за Милвоки, Њу Орлеанс, Чикаго, Реал Мадрид и Паленсију.

Власник Олимпије Милано Ђорђо Армани није крио одушевљење због доласка Николе Миротића у клуб и поручио је да је он посебна личност и да је његов долазак поклон навијачима.

"Кад се указала могућност да Николу доведемо у Милано, Лео Дел Орко и ја смо једно другом рекли да треба да учинимо све што је у нашој моћи, поштујући наше принципе, да ову прилику претворимо у стварност. Миротић је шампион доказаних квалитета и посебна личност", истакао је Армани.

Власник италијанске екипе је навео да су из Олимпије успели да "освоје" Миротића захваљујући кредибилитету који су годинама градили сјајним радом на терену и ван њега.

"Његово довођење у Олимпију је поклон који ће наши навијачи ценити и одлична прилика за цео тим. Уверени смо и да ће се Миротић овде са нама осећати као код куће и да ће, као и други шампиони пре њега, бити срећан што је изабрао Милан."

image