Спорт

Спектакл у Лиги Европе – Барселона против Манчестер јунајтеда!

Прави спектакл очекује нас у Лиги Европе, на којем ће му позавидети и елитно фудбалско такмичење – у осмини финала састаће се Барселона и Манчестер јунајтед!
Спектакл у Лиги Европе – Барселона против Манчестер јунајтеда!Gettyimages.ru © David Ramos

Великани светског и европског фудбала, који су међу најуспешнијима у Лиги шампиона, укрстиће копља и у другом по јачини такмичењу и то већ на старту нокаут фазе, одлучено је жребом у Ниону.

Оба клуба налазе се у лошем периоду и већ неко време не припадају самом врху европског фудбала, али навијачи свакако много очекују од дуела две екипе.

Биће то реприза бројних претходних мечева у којима су Каталонци били бољи, између осталог у финалима Лиге шампиона 2009. и 2011. године.

Јувентус, наших Душана Влаховића и Филипа Костића, играће против француског Нанта, док ће Ајакс, чији је капитен Душан Тадић, снаге одмерити са Унион Берлином.

Рома, за коју наступају Немања Матић и Миле Свилар, извукла је Салцбург, док је Севиља Немање Гудеља и Марка Дмитровића за ривала добила ПСВ Ајндховен.

Монако, који је елиминисао Звезду из такмичења, састаће се са Бајером из Леверкузена, у својеврсном баражу играће још Шахтјор и Рен, односно лисабонски Спортинг и Митјиленд.

Подсетимо, осам првопласираних из Лиге Европе већ су у осмини финала и своје противнике добиће на жребу 24. фебруара.

Први мечеви биће одиграни 16. фебруара наредне године, а реванши недељу дана касније.

image