Спорт

Да ли ћемо Месија гледати и на Мундијалу 2026. године?

Најбољи фудбалер свих времена више пута је истицао да је титула коју је са Аргентином освојио у Катару затворила круг његових наступа на великим такмичењима, али сада су се појавиле нове могућности
Да ли ћемо Месија гледати и на Мундијалу 2026. године?© Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko, File

Председник Фудбалског савеза Аргентине (АФА) Клаудио Тапија изјавио је да очекује да Лионел Меси игра за национални тим на Светском првенству, које ће 2026. године бити одржано у САД, Мексику и Канади.

Меси је прошле године са селекцијом Аргентине освојио титулу на Светском првенству у Катару.

"Могу да замислим Месија у тиму Аргентине за наредни Мундијал, волео бих да га видим ту. Он је сада у форми и може лагано да игра на Светском првенству 2026. године", поручио је Тапија.

Он је истакао да Меси ужива да игра за репрезентацију Аргентине.

"На Мундијалу може да игра на позицији на којој год жели. Он може све да игра. Све зависи од његове жеље, али без икакве дилеме, волео бих да Меси буде део репрезентације Аргентине на следећем такмичењу. Кључна ствар је да буде срећан, а он то јесте у нашој репрезентацији. То се види на сваком тренингу, на свакој утакмици."

Тапија сматра да је Меси направио одличан потез када је одлучио да настави играчку каријеру у Интеру из Мајамија.

"Срећан сам када видим да му иде добро, са неким новим изазовима, у неким новим победама. Меси је од МЛС лиге, коју многи нису гледали, направио једну од најгледанијих на свету. Ова лига ће да буде све јача и јача. Наш однос је пун поштовања, зато ми је много драго што му тако добро иде", закључио је Тапија.

Некадашњи члан Барселоне и Пари Сен Жермена је за Аргентину одиграо 175 утакмица и постигао 103 гола.

image