Спорт

Дошао, видео, покорио – Месијева бајка у Мајамију почела историјским пехаром за Интер

Најбољи фудбалер свих времена дошао је пре месец дана у клуб који је доживео потпуни препород, а све је крунисано историјским, првим пехаром
Дошао, видео, покорио – Месијева бајка у Мајамију почела историјским пехаром за ИнтерGetty © Tim Nwachukwu

Фудбалери Интер Мајамија, предвођени Лионелом Месијем, освојили су КОНКАКАФ Лига куп, тријумфом над Нешвилом у финалу после бољег извођења једанаестераца.

Интер је дошао до историјског, првог трофеја у историји клуба, пошто су после пенала били бољи резултатом 10:9, док је у регуларном делу утакмици било нерешено 1:1.

Права драма виђена је на "Геодис парку" у Нешвилу, где је екипа у ружичастој опреми учинила нешто што није никада до сада.

Већ у 23. минуту екипа коју води Херардо Тата Мартино дошла је до предности и то захваљујући коме другом до Месију.

Аргентинац је прихватио једну лопту на 20 метара, варком тела преварио чувара, а онда и послао фантастичан ударац у горњи леви угао противничког гола.

Лео је дошао до десетог поготка у Лига купу и оверио признање за најбољег стрелца, а успео је да се упише у стрелце у сваком од првих седам мечева за нови клуб, што никоме до сада није пошло за ногом у америчком фудбалу.

Очекивано, проглашен је и за најбољег играча читавог КОНКАКАФ Лига купа.

Такође, у својој велелепној каријери подигао је 44. пехар, чиме је постао најтрофејнији фудбалер свих времена, иза себе оставивши некадашњег саиграча Данија Алвеша.

Домаћин је средином другог полувремена успео да се врати и изједначи преко Фафе Пикоа, па су победника такмичења одлучили једанаестерци.

Некадашњи фудбалер Барселоне и Пари Сен Жермена је погодио први пенал, а његов саиграч голман Дрејк Календер је одбранио ударац ривала већ у другој серији.

Мајами није успео да капитализује ту предност, па је драма достигла врхунац када су сви фудбалери на терену били прецизни.

Дошло се до голмана, Календер је био прецизан, а онда је одбранио колеги Елиоту Панику и велико славље Месијевих момака је могло да почне.

image