Спорт

Меси је комплетирао фудбал

Више нема ни најмање дилеме – ГОАТ долази из Росарија
Меси је комплетирао фудбалGetty © Kevin C. Cox

У ноћи између суботе и недеље Лионел Меси водио је свој нови клуб, Интер из Мајамија, до историјског, првог трофеја од оснивања.

Фудбалери Интер Мајамија освојили су КОНКАКАФ Лига куп, тријумфом над Нешвилом у финалу после бољег извођења једанаестераца.

Регуларни део завршен је без победника (1:1), а "ружичасти" су до победе и великог славља стигли након драматичне пенал серије у којој су одлучивали шутеви голмана – 10:9.

Меси је тако освојио 44. пехар у својој фантастичној каријери и постао најтрофејнији фудбалер свих времена. Он је до сада делио прво место са великим пријатељем и некадашњим саиграчем Данијем Алвешом.

Свакако најважнији од њих подигао је са Аргентином крајем прошле године, када су се "гаучоси" попели на кров света, први пут после скоро 40 година.

Поред тога, Лео је са националним тимом освојио Копа Америку, Финалисиму, злато на Олимпијским играма 2008. године и У-20 Светско првенство.

Највише пехара, логично, подигао је у дресу Барселоне – 10 шампионских титула у Шпанији, седам Купова краља, осам шпанских Суперкупова, четири Лиге шампиона, три УЕФА Суперкупа Европе и три ФИФА Светског клупског првенства.

У Пари Сен Жермену покупио је две титуле у Лиги 1, те један Суперкуп Француске.

На индивидуалном плану му нема равног јер је већ седам пута подизао Златну лопту и, како се чини, смеши му се и осма.

Последњи у низу, а први од доласка на америчко тло, донео је малтене сам, јер је у првих седам утакмица у Интеру из Мајамија постигао десет голова.

Он је у финалу у Нешвилу подсетио колики је мајстор, када је прихватио једну лопту на 20 метара, варком тела преварио чувара, а онда и послао фантастичан ударац у горњи леви угао противничког гола.

На првих седам узастопних наступа се уписао у стрелце у новом клубу, што никоме до сада није пошло за ногом у америчком фудбалу.

Очекивано, проглашен је и за најбољег играча читавог КОНКАКАФ Лига купа, а Интер Мајами, којег је у јануару 2018. године основао Дејвид Бекам, на најбољи начин дошао до првенца.

Импресивно звучи да је ово било 26. финале у каријери Леа Месија у којем је постигао барем један погодак, чиме је само потврдио звање највећег фудбалера свих времена.

ГОАТ сада дефинитивно долази из Росарија, у својим витринама има пехаре из сваког најважнијег такмичења и при освајању сваког је он био тај који је највише допринео.

Лео Меси је комплетирао фудбал.

image