Спорт

Спалетију терен у Скопљу крив за пораз: Нисмо могли ни пас да разменимо

Северна Македонија традиционално не одговара Италијанима
Спалетију терен у Скопљу крив за пораз: Нисмо могли ни пас да разменимоGetty © Claudio Villa / Staff

Репрезентација Италије је у суботу играла нерешено са Северним Македонцима резултатом 1:1. Ова утакмица је била Спалетијев деби као селектор националног тима.

"Екипа је одиграла пристојну утакмицу, на којој можемо да радимо. Нисмо им дозволили да ураде много, али нисмо имали стрпљења да правимо праве пасове када смо имали времена и простора за то", рекао је Лућано Спалети.

Селектор фудбалске репрезентације Италије се жалио на терен у Скопљу.

"Бранили смо се са пет играча, могли смо да направимо више пасова. Али на таквом терену је немогуће дати квалитетан пас", закључио је Спалети.

Пласман на ЕУРО под знаком питања

Италија је веома лоше деловала на терену у првих 45 минута меча у Скопљу, али је голом капитена Ћира Имобилеа успела да поведе у 47. минуту.

Велики бод Северној Македонији донео је капитен Енес Барди у 81. минуту прелепим голом из слободног ударца искоса са двадесетак метара.

Италија сад на табели групе Ц има четири бода из три одиграна меча, три мање и утакмицу мање од тренутно другопласиране Украјине коју у уторак дочекује у Милану, а ако не победи лако може да остане без пласмана на ЕУРО.

image