Спорт

Фудбалери Србије "морају" да победе Литванију у Kаунасу

Фудбалска репрезентација Србије од 20.45 у Kаунасу против Литваније игра пети меч у квалификацијама за ЕУРО 2024, а победа се намеће као "морање" након пораза од Мађарске у Београду (2:1)
Фудбалери Србије "морају" да победе Литванију у KаунасуGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

"Атмосфера у нашем тиму је одлична. Направили смо анализу после меча са Мађарском, имали смо добар и конструктиван састанак, схватили где смо грешили. Што се, дакле, тиче атмосфера она је на наивоу који је потребан и неопходан за оно што нас очекује. Да ли је утакмица у Kаунасу за нас бити или не бити? Спремамо се да утакмицу решимо у нашу корист, уз сав респект према Литванији. Морамо да покажемо реакцију и будемо на висини задатка" рекао је селектор Стојковић на конференције за медије.

Селектор је потврдио да ће бити неких промена у тактичком смислу, као и у саставу.

"Морамо да нађемо најбоље решење за нас, да утакмицу решимо у своју корист, а решићемо је тимском игром. Морамо бити и опрезни, јер Литванија је изузетно борбен тим, тим који је гладан резултата и успеха. И ми то морамо да поштујемо. Имају неколико одличних играча, који знају да задају много мука, видело се то и против Црне Горе. Али шта год причали и шта год очекивали, најважније за нас, дошли смо у Kаунас по три бода која су нам потребна", није оставио дилему Стојковић.

Офанзивна постава

Очекује се да селектор Србије на терен изведе  офанзивну поставу, што би значило да ће утакмицу почети са два најбоља нападача - Душаном Влаховићем и Александром Митровићем. "Орловима" је победа неопходна, тако да више нема места за калкулације. Очекује се нападачка игра од првог минута. Колико ће Литванија то дозволити је већ друга ствар.

Очекује се да Србија наступи у следећем саставу:

В. Милинковић-Савић – Миленковић, Вељковић, Павловић - Живковић, Гудељ, С. Милинковић-Савић, Kостић – Тадић – Митровић, Влаховић.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner