Спорт

Саво Милошевић постаје селектор Босне и Херцеговине - води их на Еуро?

Већ током наредне седмице некадашњи голгетер могао би да седне на клупу селектора комшијске репрезентације
Саво Милошевић постаје селектор Босне и Херцеговине - води их на Еуро?© Milos Tesic/ATAImages

Некадашњи нападач и тренер Партизана Саво Милошевић могао би ускоро да буде на новом тренерском задатку, и то селекторском, пошто би требало да постане селектор репрезентације Босне и Херцеговине, тврди "Спортклуб".

Како се наводи у њиховим сазнањима, "змајеви" би требало да већ наредне недеље потврде долазак Милошевића на место које је до четвртка било резервисано за Меха Кодра.

Након што је Фудбалски савез БиХ потврдио раскид уговора са Кодром, Милошевић је постао први фаворит и на ту позицију би могао да буде именован током наредне седмице. То ће бити његов повратак тренерском послу, пошто је пре две године завршио ангажман у Олимпији из Љубљане.

Милошевић је након 102 наступа и 37 голова у дресу репрезентације Југославије (и Србије) био директор млађих селекција у Фудбалском савезу Србије, а као тренер је водио Партизан.

Иначе, Милошевић је рођен на територији данашње Босне и Херцеговине, у Бијељини, а сада би по први пут у каријери могао да постане селектор управо те земље. БиХ је тренутно четвртопласирана у групи Ј у квалификацијама за Европско првенство 2024. у Немачкој, али због добрих резултата у Лиги нација имају загарантовано место макар у баражу.

image