Спорт

Лазетић разочаран: Пропустили смо прилику да урадимо нешто више

ТСЦ је претрпео пораз на свом првом мечу у Лиги Европе
Лазетић разочаран: Пропустили смо прилику да урадимо нешто вишеGetty © Julian Finney

Тренер фудбалера ТСЦ Жарко Лазетић изјавио је после утакмице са Вест Хемом, да је разочаран поразом и да је клуб из Бачке Тополе имао прилику да постигне нешто више.

Његови фудбалери изгубили су од екипе Вест Хема резултатом 3:1 (0:0) у утакмици првог кола групе А Лиге Европе.

"Разочаран сам сигурно поразом без обзира на име противника, причамо о игри једанест против једанаест, имали смо добру прилику да постигнемо нешто више, мислим да смо је пропустили", рекаоје Лазетић и наставио:

"Наравно, они имају екстремни квалитет из прекида, Ворд-Прауз ставља лопту где год пожели, то смо у првом полувремену добро исконтролисали, у другом на жалост нисмо успели. Играли смо са нижом поставом, хтели смо да будемо агресивни, јер они нису са лоптом нека ултра организована екипа, више су индивидуално јаки и мислим да је утакмица ишла у смеру, који смо и замислили".

Нису издржали вођство

ТСЦ је први стигао до предности - голом Петра Станића у 47. минуту.

"Kад смо постигли гол, прво што сам помислио је да смо можда рано дали, с обзиром на овакву утакмицу и квалитет који поседују, јер су имали времена да уведу играче као што је Антонио. У анализи пре утакмице нама је било битно да не игра Антонио, Пакета и Ворд-Прауз, тако смо их некако ми видели.

Почела су двојица од њих, на крају је на жалост ушао и Антонио и то је негде њима и донело преокрет. Имали смо и једну повреду, трпели смо на прекиду, били смо још нижи и изгубили смо утакмицу…"

Клуб из Бачке Тополе је оставио позитиван утисак, али Лазетић истиче да није задовољан.

"Видим да сви нешто честитају, сви су озарени, али ја сам разочаран зато што смо овде имали добру прилику. Против Браге није било тако, нисмо се ваљда ни ми били адаптирали на тај ниво, али овде смо се боље припремили сви заједно, Играчи су више веровали, а ја бих волео да верују као после гола тих пет или десет минута, тад смо били прави.
Е, сад да ли ћемо ми моћи да играмо тако још више, можда и да, видећемо, био је напредак у односу на Брагу и волео бих да тако буде из утакмицу у утакмицу", рекао је Лазетић, па потом за крај додао:

"Сада смо разочарани, нервозни и љути… Поштујемо Вест Хем, али у таквом смо расположењу после оваквог пораза. Имали смо прилику да дођемо кроз добро организовану дефанзивну игру до гола још у првом полувремену, награђени смо после сјајне реакције Станића. Остаје жал због примљених голова из прекида. У анализи смо се надали да неће у истом тренутку да буду на терену Пакета, Ворд Праус и Антонио. Ипак, то се догодило уласком шпица, што се осетило кроз голове", закључио је тренер српског клуба.

ТСЦ следећи меч у Лиги Европе игра код куће против Олимпијакоса 5. октобра, а 26. октобра ће угостити Фрајбург, против кога ће играти у гостима 9. новембра.

Реванш меч са Вест Хемом играће тек 30. новембра на свом стадиону, а последњу утакмицу у групној фази одиграће у Атини против Олимпијакоса 14. децембра.

image