Спорт

Сјајна вест: Репрезентација Русије играће пријатељске мечеве против неколико бразилских клубова

Сарадња између Русије и Бразила сјајно функционише и на спортском нивоу
Сјајна вест: Репрезентација Русије играће пријатељске мечеве против неколико бразилских клубоваGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Руски фудбалски савез (РФУ) је практично договорио пријатељске утакмице за репрезентацију Русије против низа бразилских клубова, укључујући Сантос и Палмеирас, јавио је новинар Фабио Алеишо на свом Телеграм каналу.

Према речима извора, мечеви ће се одиграти од 10. до 17. октобра. Поред Сантоса и Палмеираса, противници Руса требало би да буду Ред Бул Брагантино и још један клуб који још није одређен. Преговори су у завршној фази.

У септембру је стручни штаб руске репрезентације позвао у тим 49 играча, који су били подељени у две групе. Једна група је одиграла две пријатељске утакмице против египатског олимпијског тима, док се друга сусрела са репрезентацијом Катара.

Русија пронуђена да игра пријатељске утакмице

ФИФА и УЕФА су у фебруару прошле године због дешавања у Украјини увеле санкције, како руским клубовима, тако и њиховом фудбалског савезу. Због те одлуке ниједан клуб, нити национални тим Русије не могу да играју званичне међународне утакмице, због чега су принуђени да играју пријатељске.

Фудбалски савез Русије је имао проблема и приликом заказивања пријатељских мечева, јер многи савези нису желели да им изађу у сурет из политичких разлога.

Прошле године је отказана пријатељска утакмица са репрезентацијом Босне и Херцеговине, јер се дигла огромна буна у тамошњој јавности, коју су предводили фудбалери Един Џеко и Миралем Пјанић.

image