Спорт

Панков се огласио саопштењем: Пољска је моја породица, хвала премијеру државе!

Дефанзивац Легије из Варшаве Радован Панков послао је поруку јавности након немилих догађаја у Холандији у протекла два дана

Српски фудбалер Радован Панков вратио се у Варшаву након што је завршио у притвору у Холандији по завршетку утакмице АЗ Алкмар - Легија у оквиру Лиге конференције.

Он је том приликом био оптужен да је "користио силу" у сукобу са обезбеђењем, али је сада на слободи. Панков је одлучио да се огласи званичним саопштењем.

Некадашњи дефанзивац Црвене звезде захвалио се председнику Легије Даријушу Миодурском, који се такође нашао у центру скандала, доживевши ударце пендреком од стране припадника полиције.

“Желим да се захвалим свим Легионарима, људима из клуба и нашем храбром и поносном власнику и председнику Даријушу Миодуском. Сада сам још срећнији што сам изабрао овај клуб, јер промовише исте вредности које ја пропагирам: част, достојанство, понос и породицу", почео је Панков, који је потом открио да је у читав процес био укључен и премијер Пољске.

"Желим да се посебно захвалим премијеру Републике Пољске Матеушу Моравјецком, који је стао иза нас и показао да је храбар, частан и драг човек, као и сви Пољаци који успешно себе представљају широм света. Све до јуче имао сам једну кућу, ону у Србији, али од сада сматрам Варшаву и Пољском мојим другим домом. Моја породица и ја ово никада нећемо заборавити", поручио је Радован Панков у званичном саопштењу.

Према наводима холандских медија Панков је одгурнуо радника обезбеђења који је након тога поломио руку, а остаје да се види да ли ће тужилаштво још увек теретити Панкова након пуштања на слободу.

image