Спорт

Прекинута лоша серија: Зенит славио против Сочија

Актуелни фудбалски шампион Русије после два пораза забележио победу
Прекинута лоша серија: Зенит славио против Сочија© Вячеслав Евдокимов / ФК «Зенит»

После пораза од Оренбурга и Локомотиве фудбалери Зенита су победили Сочи у гостима резултатом 2:0 у утакмици 11. кола Премијер лиге Русије.

Тим из Санкт Петербурга је питање победника решио већ у првих пола сата игре.

Први погодак виђен је у деветом минуту када је Клаудињо био прецизан са беле тачке. 

Други гол је постигнут у 30. минуту игре када је Сантос заврнуо са левог бока на петерац, Сергејев одложио лопту за Kасијеру, а Kолумбијац је из прве послао у даљи угао за коначних 2:0.

Српски репрезентативац Страхиња Ераковић је одиграо свих 90 минута за Зенит.

Некадашња жеља Црвене звезде

Стрелац другог поготка за Зенит је Матео Касијера, некадашња жеља Црвене звезде.

Београдски клуб је прошлог лета желео да доведе Колумбијца као своје велико појачање за Лигу Европе, преговори су били у великој фази, али је офанзивац на крају ипак одлучио да прихвати понуду руског клуба.

Прошле сезоне је имао "мршав" учинак, али зато је ова кренула као из снова за њега.

Касијера је одиграо 10 првенствених утакмица на којима је постигао чак девет голова и сада је водећи стрелац Премијер лиге Русије. Уз то забележио је и пет асистенција.

Игра престола

Зенит је навикао да се претходних година готово "прошета" до титуле и већ у првом делу првенства направи огромну предност коју остали ривали касније не могу да стигну.

Ипак,ова сезона је почела тотално другачије и неочекивано. Зенит је са 20 бодова тренутно трећи на табели, а уз то има одиграну утакмицу више у односу на прва два клуба - Краснодар (24) и Самару (21).

Краснодар је сјајно почео сезону, а његов тренер Владимир Ивић је проглашен за најбољег тренера за месеце јул и август.

Српски стручњак се одлично снашао у Русији, а свакодневно добија похвале за рад путем тамошњих медија од разних фудбалских стручњака.

Ипак, до краја првенства има још доста да се игра, али нема сумње да ће ове сезоне борба за титулу бити далеко узбудљивија.

image
VV inauguration
banner