Спорт

Зашто је Србин проблем руског гиганта?

Српски репрезентативац стигао је у Санкт Петербург на почетку сезоне и усталио се у стартној постави руског гиганта
Зашто је Србин проблем руског гиганта?© РИА Новости/Максим Богодвид

Страхиња Ераковић, некадашњи фудбалер Црвене звезде, велика је грешка Зенита, тврди агент Димитри Селук.

Ераковић је из Звезде прешао у редове шампиона Русије за осам милиона евра, а црвено-белима ће припасти и десет одсто од наредне продаје.

Њега је наводно тражио и московски Спартак, који је понудио милион мање.

Он је потписао уговор на четири године са могућношћу да се продужи на још годину дана и одмах је заузео своје место у тиму који води Сергеј Семак.

"Ераковић је грешка", почео је Селук за "РИА Новости".

"Не вреди толиког новца. Да будем искрен, не бих обраћао превише пажње на 'Југословене'. Ако 'Југословен' има понуду неког мање-више пристојног клуба, тамо ће отићи."

Страхиња је одиграо укупно 10 утакмица у свим такмичењима од почетка сезоне, али бело-плавима не иде добро. Тренутно су на четвртом месту на табели руске Премијер лиге са 17 бодова, седам мање од првопласираног Краснодара.

За викенд је Зенит поражен на гостовању код Оренбурга 3:1, што му је други узастопни неуспех, а трећа од последње четири утакмице на којима није победио.

Ераковић је на терену провео свих 90 минута и није могао да спречи пораз свог тима.

"Ераковић је неколико година играо за Црвену звезду. Није било понуда ни од три милиона, а камоли осам. Али власник клуба је 'мастер'. Погодили су са Малкомом, Венделом и негде са Клаудињом, али то не значи да ће свако бити такав. Ту је (Далер) Кузјаев, који ради 'прљав' посао, можда није најприметнији, али верујем да је он један од главних играча Зенита."

Човек који има велики број играча у Русији, Турској и читавој Азији, а који је својевременом за клијента имао и Јају Туреа, умео је да приговори и једном Пепу Гвардиоли, али очигледно има нешто против људи са ових простора.

Тако је оптужио Славољуба Муслина, некадашњег селектора Србије, да је док је водио Металург из Доњецка чији је он био потпредседник, узимао новац од играча.

Ипак, верује да је Зенит и даље највећи фаворит за освајање титуле у Русији, уколико би отклонио грешке које му се дешавају.

"Превелика количина Бразилаца је лоша за екипу. Технички су потковани, али нису физички спремни и не раде 'физички' посао. Ипак, Зенит је Зенит и, мислим да ће исправити грешке и бити први на крају", истакао је Селук и наставио.

"Свиђа ми се како игра Краснодар тренутно. Такође, Спартаков тренер (Гиљермо) Абаскал је променио дефанзивну линију. Мислим да ће и Зенит морати да се појача у блиској будућности и да промени неке играче. Можда ће се то десити у јануару. Имају времена још два месеца, сигурно ће покушати нешто да учине", закључио је Селук.

image
VV inauguration
banner