Спорт

Далић осуо паљбу због усташких повика: Сви виде и знају ко су ти људи на трибинама...

На утакмици против Турске, са једног дела трибина зачуле су се усташке песме, након чега је остатак стадиона упутио звиждуке
Далић осуо паљбу због усташких повика: Сви виде и знају ко су ти људи на трибинама...Getty © Christof Koepsel / Stringer

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић изјавио је да нема разумевања за повике дела навијача те селекције који су певали усташке песме током меча против Турске одиграног у четвртак увече у Осијеку.

"Мислим да тела која доносе одлуку о казнама морају да схвате да је то мали број људи. Знају ко су ти људи, виде их, је ли то проблем решити? Док се не реши, трајаће", рекао је Далић на данашњој конференцији за медије.

Током меча у ком је Хрватска изгубила од Турске резултатом 1:0, са трибина су се чуле песме које величају усташки покрет.

"Не разумем то. Није ми јасно да 20 људи поништи све што направи 15.000 њих. Није ми јасно ко то организује и договара. Не разумем да се то константно догађа. Да се дође с тим циљем... Жао ми је, не разумем то", рекао је Далић.

Хрватска је се од раније налази под условном казном УЕФА, након што се на "Рујевици" појавила усташка застава.

image
VV inauguration
banner